Opleidingen

Legendary Stables

Interesse in één van onze opleidingen? Stuur ons een mailtje om u in te schrijven of meer informatie te krijgen!TRAININGSTRAJECT: HET JONGE PAARD

Doel:

Je gaat aan het werk met een paard die net zadelmak gemaakt werd. De nadruk ligt op een correcte dressuurmatige basis aanleggen voor het paard.


Methode:

Een correcte zit van de ruiter is belangrijk om het paard niet te storen in zijn beweging. Daarna worden de principes van het rechtrichten aangeleerd, zowel van op de grond als onder het zadel. Dan kan gewerkt worden aan oprichting en zijgangen, ook van op de grond en onder het zadel.


Voor wie?

Deze opleiding is ideaal voor iedereen die een jong/groen paard heeft/wenst te kopen en zeker wil zijn dat het paard een goede basis krijgt. Die basis bepaalt de verdere carrière van het (sport)paard, het is dus van groot belang dat dit correct gebeurt. Voor deze opleiding dient men de 3 gangen goed te beheersen, een zachte hand hebben en geduldig te zijn. Dit kan met eigen paard alsook een lespaard van ons.


Wanneer?

Per trimester (3 maanden) gaat men 2 keer per week onder begeleiding aan de slag. Het wordt aangeraden om  op zelfstandige basis nog minstens 1 keer per week verder te werken met het paard. Gezien dit traject individueel is, is de startdatum in overleg.