Lessen en workshops

Alle lessen zijn mogelijk op onze locatie te Maarkedal alsook op verplaatsing. Hou wel rekening met verplaatsingskosten.

Klassieke dressuur

Academische dressuur

Biomechanica

Dressuur is de gymnastiserende training van paard en ruiter om in harmonie samen te werken en zowel fysiek als mentaal samen te ontwikkelen.


Het doel is een werkwillig paard te creëeren die recht en evenwichtig loopt met een voorwaartse visie met daarbij een ruiter in balans.

Met een paardvriendelijke aanpak trainen we het paard om zijn en ons gewicht te dragen vanuit de achterhand. Dit zorgt ervoor dat er uitdrukkelijk minder schade en slijtage op het lichaam van het paard ontstaat en we veel langer van onze viervoeters kunnen genieten.

De methode die gebruikt wordt is een combinatie van klassieke en academische dressuur met ontspanning op de eerste plaats.

De communicatie gebeurt via lichaamstaal en het rijden vanuit de zit.


Aandacht op houding en zit blijft altijd aanwezig in de dressuurles gezien beiden samengaan. Als de ruiter volledig uit balans is, is het voor het paard onmogelijk wel in balans te zijn.


Houding & zit

Body awareness

Een struikelblok voor vele ruiters terwijl het toch één van de belangrijkste bouwstenen is, de houding en de zit.


Wanneer onze lichaamshouding niet correct is storen we het paard. Hierdoor ontstaan allerlei problemen zoals:

- protesteren: achterwaarts gaan, bokken, steigeren, ...

- niet voorwaarts zijn

- niet nageeflijk zijn

- stijf zijn

- bepaalde oefeningen niet (goed) kunnen uitvoeren

- ...


De ruiter kan hierdoor ook fysieke problemen ondervinden: rugpijn, sterke spierpijn en pijn aan gewrichten (knieën, enkels, ...).


Gebaseerd op Centered Riding in combinatie met eigen ervaringen en bijscholingen bieden wij zitlessen aan waar huidige klanten telkens zeer tevreden van zijn. Duidelijke vermindering van de klachten en verbetering van de prestaties.


Bitloos rijden

Zadelloos rijden

In de moderne rijkunst bestaan ondertussen zoveel 'middeltjes' om te helpen bij het rijden zodat de kern uit het oog verloren wordt: in harmonie samen met je paard werken.


Heel vaak komen de problemen onder het zadel voort uit het forceren en een te veel aan commando's die dan meestal ook niet eens consequent uitgevoerd worden. Hoe fijner en respectvoller je omgaat met je paard, hoe meer hij jou hetzelfde terug zal geven. Less is more.


De lessen natuurlijk rijden leggen het accent op leren luisteren en voelen van je paard. We analyseren alles wat we doen zodat jullie kunnen leren communiceren, in beide richtingen. Een gelukkig paard én een gelukkige ruiter. Vrije keuze voor bit-bitloos en zadel-bareback.

Horsemanship

Grondwerk

Wens je een betere band met je paard? Heeft je paard niet zoveel respect voor je? Heeft hij veel schrik? Zitten jullie ergens vast, zowel op de grond als in het zadel?


Zo'n problemen komen meestal door een probleem in communicatie. Jij begrijpt jouw paard niet en/of omgekeerd. Aan de hand van enkele oefeningen bouwen jullie een goede band en leren jullie communiceren op dezelfde lijn in een taal dat beiden verstaan.


Enkele van de werkvlakken zijn: loswerk, grondwerk, longewerk, schriktraining, trailerladen, ... 


Heb je geen trailer? Geen probleem! We komen met onze trailer naar je toe.