Voor het paard

Legendary Stables

PLAATSEN VAN UW PAARD IN VOLPENSION


Voor meer info over wat wij te bieden hebben en hoe onze stallen, weides en pistes eruit zien, neem een kijkje bij accommodatie.(HER)TRAINEN VAN PAARDEN


Wat:

  • Het (her)trainen van paarden met een gedragsprobleem of traumatische ervaring.
  • Het doorrijden van paarden of oplossen van rijtechnische problemen.
  • Het zadelmak en aanleren van een goede (dressuur)basis en grondwerk.


Methode:

Steeds een paardvriendelijke aanpak met het oog op een goede basisopleiding: zowel in omgang als onder het zadel. Problemen worden bij de kern aangepakt en niet gewoon het oplossen van symptomen met hulpmiddelen.


Voorwaarden

Het paard in kwestie komt bij ons in volpension te staan. Wij trainen geen paarden op locatie.

Er wordt gewerkt op het tempo van het paard. Gezien elk paard, probleem of trauma anders is, is het onmogelijk een vooropgestelde termijn vast te leggen.

U mag steeds de training of het paard komen bekijken, wij hebben geen geheimen. Indien gewenst (en graag zelfs) kan u na overleg in het proces betrokken worden. Dit omdat wij vinden dat u moet uw paard moet kunnen bereiken wat u voor ogen had, niet enkel wij.

Indien wij merken dat het paard medisch niet in orde is, zullen wij u doorsturen naar de juiste persoon. Wij werken pas met de paarden als ze fysiek in orde zijn. We staan in onmiddellijk contact met dierenarts, osteopaat, zadelpasser en hoefsmid.

Voor het zadelmak maken is er een absolute minimumleeftijd van 3 jaar, bij voorkeur nog wat ouder.Prijzen voor de training van een paard zijn op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op hiervoor.